Jídelníček: ZŠ Libštát, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
09.11.2024 17:00:17
datum den jídlo  
11.11.2024 pondělí
polévka: LILKOVÝ KRÉM (seznam alergenů: 7)
oběd 1: MOŘSKÁ ŠTIKA S BYLINKOVÉ KRUSTĚ, ŠŤOUCHANÝ BRAMBOR, SALÁT Z ČÍNSKÉHO Z (seznam alergenů: 1a, 3, 4, 7)
12.11.2024 úterý
polévka: GULÁŠOVÁ S HOV. MASEM Z ČERVENÉ PAPRIKY (seznam alergenů: 1a, 7)
oběd 1: JABLEČNÝ BURGER (VELKÝ KNEDLÍK) SE SKOŘICOVÝM TVAROHEM A OŘÍŠKOVÝM MÁS (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
oběd 2: TRHANÉ VEPŘOVÉ MASO S ČOČKOVÝM RAGÚ S TRHANÝM SALÁTEM (seznam alergenů: 1a, 9)
13.11.2024 středa
polévka: ZELENINOVÁ S KOLEČKY (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
oběd 1: ŠPAGETY S KUŘECÍM MASEM A BROKOLICÍ, SÝROVÁ OMÁČKA (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
oběd 2: KAPUSTOVÝ KARBANÁTEK, BRAMBOR, ZELENINOVÁ OBLOHA (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
14.11.2024 čtvrtek
polévka: KUŘECÍ VÝVAR S FRIDÁTOVÝMI NUDLEMI (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
oběd 1: HAMBURSKÁ KÝTA, HOUSKOVÝ KNEDLÍK (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
oběd 2: BRYNDZOVÉ HALUŠKY S OPEČENOU SLANINKOU (seznam alergenů: 1a, 3, 6, 7, 9, 10)
15.11.2024 pátek
polévka: ŽAMPIONOVÁ (seznam alergenů: 1a, 7)
oběd 1: MASOVÁ SMĚS (KRŮTÍ+VEPŘOVÉ), DUŠENÁ RÝŽE (seznam alergenů: 1a, 7)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.