Jídelníček: ZŠ Libštát, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
01.04.2025 21:10:56
datum den jídlo  
01.04.2025 úterý
polévka: HOVĚZÍ VÝVAR SE SMAŽENÝM HRÁŠKEM (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
oběd 1: VEPŘOVÁ KÝTA NA SMETANĚ, HOUSKOVÝ KNEDLÍK (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
oběd 2: VAJEČNÁ OMELETA SE ŠPENÁTEM, BRAMBOR, SALÁT Z ČÍNSKÉHO ZELÍ (seznam alergenů: 3, 7)
02.04.2025 středa
polévka: KRKONOŠSKÉ KYSELO (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
oběd 1: JOGURTOVÉ KNEDLÍKY S PYRÉ Z LESNÍHO OVOCE, OVOCNÉ MLÉKO (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
oběd 2: VEPŘOVÁ PANENKA, ŽAMPIONOVÁ OMÁČKA, SPäTZLE (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
03.04.2025 čtvrtek
polévka: ZELENINOVÁ S TĚSTOVINOU (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
oběd 1: HOVĚZÍ RAGÚ SE ZELENINOU, BRAMBOR (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 2: BRYNDZOVÉ HALUŠKY S OPEČENOU SLANINKOU (seznam alergenů: 1a, 3, 6, 7, 9, 10)
04.04.2025 pátek
polévka: DÝŇOVÁ S PARMAZÁNEM (seznam alergenů: 1a, 7)
oběd 1: RIZOTO S VEPŘOVÝM MASEM, SÝR, ČERVENÁ ŘEPA, ŠLEHANÝ TVAROH S ČOKO POLE (seznam alergenů: 7)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.