Jídelníček: MS Novy Hradek, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
24.04.2025 12:38:03
datum den jídlo  
24.04.2025 čtvrtek
přesnídávka: sýrové toustíky, paprika, mléko, ovocný čaj (seznam alergenů: 1a, 7)
polévka: hovězí s pohankou (seznam alergenů: 9)
oběd 1: pečená kotleta, chlupaté knedlíky, červené zelí, džus, ovocný čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
svačina: ochucený bílý jogurt, amarantové kroužky, ovocný čaj (seznam alergenů: 6, 7)
25.04.2025 pátek
přesnídávka: müsli žemle s drožďovou pomazánkou, rajče, bílá káva, cejlonský čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 1c, 1d, 3, 7)
polévka: rajská s těstovinovou rýží (seznam alergenů: 1a)
oběd 1: losos filé s bylinkami, br.kaše, ledový salát, ov.nápoj, cejlonský čaj (seznam alergenů: 4, 7)
svačina: chléb s máslem a eidamem, kedlubna, cejlonský čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 7)
28.04.2025 pondělí
přesnídávka: chléb s rybí tomatovou pěnou, kedlubna, bílá káva, ovocný čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 4, 7)
polévka: zeleninová (seznam alergenů: 1a, 7, 9)
oběd 1: srbské rizoto s kuř.masem a sýrem, zelný salát, ochuc.mléko, ov.čaj (seznam alergenů: 7)
svačina: houska s pomazánkou z bílých fazolí, paprika, ovocný čaj (seznam alergenů: 1a, 7)
29.04.2025 úterý
přesnídávka: šlehaný tvaroh, loupák, ovoce, mléko, čaj se sirupem (seznam alergenů: 1a, 6, 7)
polévka: z červené čočky s řapíkatým celerem (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: holandský řízek, bramborová kaše, okurka, ov.nápoj, čaj se sirupem (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
svačina: chléb s máslem a vařeným vejcem, rajče, čaj se sirupem (seznam alergenů: 1a, 1b, 3, 7)
30.04.2025 středa
přesnídávka: žitný chléb s pomazánkou z více sýrů, paprika, mléko, cejlonský čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 1c, 7)
polévka: hovězí s písmenky (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: svíčková na smetaně, houskový knedlík, ovoce, džus, cejlonský čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
svačina: houska s medovým máslem, ovoce, mléko, cejlonský čaj (seznam alergenů: 1a, 7)
01.05.2025 čtvrtek
oběd 1: STÁTNÍ SVÁTEK
02.05.2025 pátek
oběd 1: ŘEDITELSKÉ VOLNO

 

Jídelníček: MS Novy Hradek, Mateřská školka
     
datum a čas vytvoření stránky:
24.04.2025 12:38:03
datum den jídlo  
24.04.2025 čtvrtek
přesnídávka: sýrové toustíky, paprika, mléko, ovocný čaj (seznam alergenů: 1a, 7)
polévka: hovězí s pohankou (seznam alergenů: 9)
oběd 1: pečená kotleta, chlupaté knedlíky, červené zelí, džus, ovocný čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
svačina: ochucený bílý jogurt, amarantové kroužky, ovocný čaj (seznam alergenů: 6, 7)
25.04.2025 pátek
přesnídávka: müsli žemle s drožďovou pomazánkou, rajče, bílá káva, cejlonský čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 1c, 1d, 3, 7)
polévka: rajská s těstovinovou rýží (seznam alergenů: 1a)
oběd 1: losos filé s bylinkami, br.kaše, ledový salát, ov.nápoj, cejlonský čaj (seznam alergenů: 4, 7)
svačina: chléb s máslem a eidamem, kedlubna, cejlonský čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 7)
28.04.2025 pondělí
přesnídávka: chléb s rybí tomatovou pěnou, kedlubna, bílá káva, ovocný čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 4, 7)
polévka: zeleninová (seznam alergenů: 1a, 7, 9)
oběd 1: srbské rizoto s kuř.masem a sýrem, zelný salát, ochuc.mléko, ov.čaj (seznam alergenů: 7)
svačina: houska s pomazánkou z bílých fazolí, paprika, ovocný čaj (seznam alergenů: 1a, 7)
29.04.2025 úterý
přesnídávka: šlehaný tvaroh, loupák, ovoce, mléko, čaj se sirupem (seznam alergenů: 1a, 6, 7)
polévka: z červené čočky s řapíkatým celerem (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: holandský řízek, bramborová kaše, okurka, ov.nápoj, čaj se sirupem (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
svačina: chléb s máslem a vařeným vejcem, rajče, čaj se sirupem (seznam alergenů: 1a, 1b, 3, 7)
30.04.2025 středa
přesnídávka: žitný chléb s pomazánkou z více sýrů, paprika, mléko, cejlonský čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 1c, 7)
polévka: hovězí s písmenky (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: svíčková na smetaně, houskový knedlík, ovoce, džus, cejlonský čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
svačina: houska s medovým máslem, ovoce, mléko, cejlonský čaj (seznam alergenů: 1a, 7)
01.05.2025 čtvrtek
oběd 1: STÁTNÍ SVÁTEK
02.05.2025 pátek
oběd 1: ŘEDITELSKÉ VOLNO

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.