Jídelníček: MŠ Dubenec, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
15.01.2025 14:02:08
datum den jídlo  
15.01.2025 středa
přesnídávka: tmavý toustový chléb se sýrovou pom., kedlubna, mléko (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: selská (seznam alergenů: 01)
oběd 1: špagety na boloňský způsob, ledový salát (seznam alergenů: 01, 09)
svačina: rohlík s máslem, ovocné mléko, jablko (seznam alergenů: 01, 03, 07)
16.01.2025 čtvrtek
přesnídávka: rohlík s vajíčkovou pomazánkou, zelenina, ovocný sirup (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: zeleninová s jáhly (seznam alergenů: 09)
oběd 1: hovězí mexický guláš, dušená rýže, ovoce (seznam alergenů: 01)
svačina: rýžový chlebíček, zeleninový salát, mléko (seznam alergenů: 07)
17.01.2025 pátek
přesnídávka: rohlík s džemem, bílá káva, jablko (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: rajská s vločkami (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: fazole po bretaňsku, ledový salát, rajče (seznam alergenů: 01)
svačina: knuspi chlebík, salát z čínského zelí, ovocný sirup (seznam alergenů: 01)
20.01.2025 pondělí
přesnídávka: budapešťská pom., rohlík, paprika, černý čaj s citrónem (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: květáková (seznam alergenů: 09)
oběd 1: lososové filé, bramborová kaše, zeleninový salát (seznam alergenů: 07)
svačina: kukuřičné lupínky, kakao, ovoce (seznam alergenů: 01, 07)
21.01.2025 úterý
přesnídávka: chléb s vaječnou pom., zelenina, ovocný čaj (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: hovězí vývar s těstovinovou zavářkou (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: masové koule, rajská omáčka, kolínka, hruška
svačina: rohlík s máslem, ovocné mléko (seznam alergenů: 01, 07)
22.01.2025 středa
přesnídávka: chléb se šunkovou pěnou, kedlubna, černý čaj (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: kuřecí s těstovinami (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: kynuté knedlíky s meruňkami, banán (seznam alergenů: 01, 03, 07)
svačina: celozrnná veka, játrová paštika, paprika, džus (seznam alergenů: 01, 03, 07)
23.01.2025 čtvrtek
přesnídávka: smetanový jogurt, rohlík, ovoce, mléko (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: z luštěnin (seznam alergenů: 09)
oběd 1: pizza se šunkou a rajčaty, pomelo (seznam alergenů: 01, 03, 07)
svačina: celozrnná veka s máslem, zelenina, ovocný čaj (seznam alergenů: 01, 03, 07)
24.01.2025 pátek
přesnídávka: chléb s máslem, plátkový sýr, mléko, zelenina (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: zeleninová s kápáním (seznam alergenů: 09, 03, 01)
oběd 1: kuřecí závitek, dušená rýže, okurkový salát (seznam alergenů: 01)
svačina: rohlík s máslem, bílá káva, ovoce (seznam alergenů: 01, 03, 07)
27.01.2025 pondělí
přesnídávka: chléb s máslem a vejce,kedlubna, ovocný čaj (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: zeleninová s pohankou (seznam alergenů: 09, 01)
oběd 1: kuřecí směs, těstoviny, hroznové víno (seznam alergenů: 01, 09)
svačina: rohlík s pom. z taveného sýru, mrkev, mléko (seznam alergenů: 01, 07)
28.01.2025 úterý
přesnídávka: celozrnné pečivo s pom. máslem, ledový salát, ovocná šťáva (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: bramborová (seznam alergenů: 09, 01)
oběd 1: zeleninový nákyp, hrachová kaše, salát z červené řepy (seznam alergenů: 01)
svačina: těstovinový salát s tuňákem, džus (seznam alergenů: 01)
29.01.2025 středa
přesnídávka: chléb s vaječnou pom., kedlubna, mléko (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: česneková (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: bratislavské vepřové plecko, knedlík, ovoce (seznam alergenů: 03, 01, 07)
svačina: celozrnná veka s máslem a zeleninou, černý čaj s citrónem (seznam alergenů: 01, 09, 07)
30.01.2025 čtvrtek
přesnídávka: chléb s drožďovou pom., ledový salát, malinový sirup (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: hovězí vývar nudlemi (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: hovězí v mrkvi, brambor (seznam alergenů: 01)
svačina: rohlík s máslem, banán, mléko (seznam alergenů: 01, 03, 07)
31.01.2025 pátek
přesnídávka: chléb, tvarohová pom. s mrkví, ledový salát, mléko (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: zeleninová s vločkami (seznam alergenů: 09, 01)
oběd 1: srbské rizoto, kys. okurka, paprika
svačina: perník, kakao (seznam alergenů: 01, 03, 07)

 

Jídelníček: MŠ Dubenec, Mateřská školka
     
datum a čas vytvoření stránky:
15.01.2025 14:02:08
datum den jídlo  
15.01.2025 středa
přesnídávka: tmavý toustový chléb se sýrovou pom., kedlubna, mléko (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: selská (seznam alergenů: 01)
oběd 1: špagety na boloňský způsob, ledový salát (seznam alergenů: 01, 09)
svačina: rohlík s máslem, ovocné mléko, jablko (seznam alergenů: 01, 03, 07)
16.01.2025 čtvrtek
přesnídávka: rohlík s vajíčkovou pomazánkou, zelenina, ovocný sirup (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: zeleninová s jáhly (seznam alergenů: 09)
oběd 1: hovězí mexický guláš, dušená rýže, ovoce (seznam alergenů: 01)
svačina: rýžový chlebíček, zeleninový salát, mléko (seznam alergenů: 07)
17.01.2025 pátek
přesnídávka: rohlík s džemem, bílá káva, jablko (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: rajská s vločkami (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: fazole po bretaňsku, ledový salát, rajče (seznam alergenů: 01)
svačina: knuspi chlebík, salát z čínského zelí, ovocný sirup (seznam alergenů: 01)
20.01.2025 pondělí
přesnídávka: budapešťská pom., rohlík, paprika, černý čaj s citrónem (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: květáková (seznam alergenů: 09)
oběd 1: lososové filé, bramborová kaše, zeleninový salát (seznam alergenů: 07)
svačina: kukuřičné lupínky, kakao, ovoce (seznam alergenů: 01, 07)
21.01.2025 úterý
přesnídávka: chléb s vaječnou pom., zelenina, ovocný čaj (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: hovězí vývar s těstovinovou zavářkou (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: masové koule, rajská omáčka, kolínka, hruška
svačina: rohlík s máslem, ovocné mléko (seznam alergenů: 01, 07)
22.01.2025 středa
přesnídávka: chléb se šunkovou pěnou, kedlubna, černý čaj (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: kuřecí s těstovinami (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: kynuté knedlíky s meruňkami, banán (seznam alergenů: 01, 03, 07)
svačina: celozrnná veka, játrová paštika, paprika, džus (seznam alergenů: 01, 03, 07)
23.01.2025 čtvrtek
přesnídávka: smetanový jogurt, rohlík, ovoce, mléko (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: z luštěnin (seznam alergenů: 09)
oběd 1: pizza se šunkou a rajčaty, pomelo (seznam alergenů: 01, 03, 07)
svačina: celozrnná veka s máslem, zelenina, ovocný čaj (seznam alergenů: 01, 03, 07)
24.01.2025 pátek
přesnídávka: chléb s máslem, plátkový sýr, mléko, zelenina (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: zeleninová s kápáním (seznam alergenů: 09, 03, 01)
oběd 1: kuřecí závitek, dušená rýže, okurkový salát (seznam alergenů: 01)
svačina: rohlík s máslem, bílá káva, ovoce (seznam alergenů: 01, 03, 07)
27.01.2025 pondělí
přesnídávka: chléb s máslem a vejce,kedlubna, ovocný čaj (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: zeleninová s pohankou (seznam alergenů: 09, 01)
oběd 1: kuřecí směs, těstoviny, hroznové víno (seznam alergenů: 01, 09)
svačina: rohlík s pom. z taveného sýru, mrkev, mléko (seznam alergenů: 01, 07)
28.01.2025 úterý
přesnídávka: celozrnné pečivo s pom. máslem, ledový salát, ovocná šťáva (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: bramborová (seznam alergenů: 09, 01)
oběd 1: zeleninový nákyp, hrachová kaše, salát z červené řepy (seznam alergenů: 01)
svačina: těstovinový salát s tuňákem, džus (seznam alergenů: 01)
29.01.2025 středa
přesnídávka: chléb s vaječnou pom., kedlubna, mléko (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: česneková (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: bratislavské vepřové plecko, knedlík, ovoce (seznam alergenů: 03, 01, 07)
svačina: celozrnná veka s máslem a zeleninou, černý čaj s citrónem (seznam alergenů: 01, 09, 07)
30.01.2025 čtvrtek
přesnídávka: chléb s drožďovou pom., ledový salát, malinový sirup (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: hovězí vývar nudlemi (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: hovězí v mrkvi, brambor (seznam alergenů: 01)
svačina: rohlík s máslem, banán, mléko (seznam alergenů: 01, 03, 07)
31.01.2025 pátek
přesnídávka: chléb, tvarohová pom. s mrkví, ledový salát, mléko (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: zeleninová s vločkami (seznam alergenů: 09, 01)
oběd 1: srbské rizoto, kys. okurka, paprika
svačina: perník, kakao (seznam alergenů: 01, 03, 07)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.