Jídelníček: ZŠ a MŠ Prostřední Lánov, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
21.12.2024 19:00:02
datum den jídlo  
06.01.2025 pondělí
přesnídávka: rohlík s džemem, kakao (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7, 12)
polévka: čočková (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: tarhoňa s kuřecím masem a zeleninou, sýr (seznam alergenů: 1a, 7, 12)
svačina: žitný chléb s pomaz. máslem, ovocný čaj, okurka (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
07.01.2025 úterý
přesnídávka: chléb s cottage, mléčný koktejl, banán (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
polévka: květáková (seznam alergenů: 1a, 3)
oběd 1: rybí filé, bramborová kaše, ovocný kompot (seznam alergenů: 1a, 3, 4, 7, 12)
svačina: chléb s ramou, hruškový čaj, pomeranč (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
08.01.2025 středa
přesnídávka: toastový tmavý chléb s lososovou pomaz., čaj s medem, rajče (seznam alergenů: 1a, 1b, 4, 6, 7, 12)
polévka: zeleninová s těstovinou (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: krupicová kaše s kakaem (seznam alergenů: 1a, 7)
svačina: podmáslový chléb s plátkovým sýrem, jahodový čaj, okurka (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
09.01.2025 čtvrtek
přesnídávka: musli s mlékem, mátový čaj, jablko (seznam alergenů: 1d, 7)
polévka: mrkvová (seznam alergenů: 7)
oběd 1: hovězí přírodní pečeně, rýže, zeleninový salát (seznam alergenů: 1a, 7, 12)
svačina: krkonošský chléb s lučinou, mléko, ovoce (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
10.01.2025 pátek
přesnídávka: vánočka, kakao, mrkev (seznam alergenů: 1a, 3, 6, 7, 12)
polévka: zeleninová s ovesnými vločkami (seznam alergenů: 1d, 9)
oběd 1: domácí sekaná pečeně, brambory, zelí (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 12)
svačina: chléb se sýrovou pěnou, višňový čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)

 

Jídelníček: ZŠ a MŠ Prostřední Lánov, Mateřská školka
     
datum a čas vytvoření stránky:
21.12.2024 19:00:02
datum den jídlo  
06.01.2025 pondělí
přesnídávka: rohlík s džemem, kakao (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7, 12)
polévka: čočková (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: tarhoňa s kuřecím masem a zeleninou, sýr (seznam alergenů: 1a, 7, 12)
svačina: žitný chléb s pomaz. máslem, ovocný čaj, okurka (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
07.01.2025 úterý
přesnídávka: chléb s cottage, mléčný koktejl, banán (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
polévka: květáková (seznam alergenů: 1a, 3)
oběd 1: rybí filé, bramborová kaše, ovocný kompot (seznam alergenů: 1a, 3, 4, 7, 12)
svačina: chléb s ramou, hruškový čaj, pomeranč (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
08.01.2025 středa
přesnídávka: toastový tmavý chléb s lososovou pomaz., čaj s medem, rajče (seznam alergenů: 1a, 1b, 4, 6, 7, 12)
polévka: zeleninová s těstovinou (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: krupicová kaše s kakaem (seznam alergenů: 1a, 7)
svačina: podmáslový chléb s plátkovým sýrem, jahodový čaj, okurka (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
09.01.2025 čtvrtek
přesnídávka: musli s mlékem, mátový čaj, jablko (seznam alergenů: 1d, 7)
polévka: mrkvová (seznam alergenů: 7)
oběd 1: hovězí přírodní pečeně, rýže, zeleninový salát (seznam alergenů: 1a, 7, 12)
svačina: krkonošský chléb s lučinou, mléko, ovoce (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
10.01.2025 pátek
přesnídávka: vánočka, kakao, mrkev (seznam alergenů: 1a, 3, 6, 7, 12)
polévka: zeleninová s ovesnými vločkami (seznam alergenů: 1d, 9)
oběd 1: domácí sekaná pečeně, brambory, zelí (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 12)
svačina: chléb se sýrovou pěnou, višňový čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.