Jídelníček: ZŠ a MŠ Vítězná, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
01.04.2025 14:03:07
datum den jídlo  
01.04.2025 úterý
polévka: hovězí s tarhoňou (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: červená čočka na kyselo, sázené vejce, listový salát (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
02.04.2025 středa
polévka: pórková krémová s krutónky (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
oběd 1: krupicová kaše s kakaem, máslo, ovoce, mléko (seznam alergenů: 1a, 7)
03.04.2025 čtvrtek
polévka: cibulová s vejci (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: pečené kuře v marinádě, šťouchané brambory s jarní cibulkou, kompot (seznam alergenů: 1a, 9)
04.04.2025 pátek
polévka: kuřecí s drobením (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: lasagne s mletým masem a bešamelem, obloha (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)

 

Jídelníček: ZŠ a MŠ Vítězná, Mateřská školka
     
datum a čas vytvoření stránky:
01.04.2025 14:03:07
datum den jídlo  
01.04.2025 úterý
přesnídávka: šlehaný kakaový tvaroh, skořicové čtverečky, ovoce, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: hovězí s tarhońou (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: červená čočka na kyselo, sázené vejce, listový salát (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
svačina: celozrný rohlík s pažitkovou pomazánkou, zelenina, mléko (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
02.04.2025 středa
přesnídávka: chia chléb s lososovou pomazánkou, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 4, 7)
polévka: pórková krémová s krutónky (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
oběd 1: krupicová kaše s kakaem, máslo, ovoce, mléko (seznam alergenů: 1a, 7)
svačina: toustový chléb se šlehaným žervé s rajčaty, zelenina, mléko (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
03.04.2025 čtvrtek
přesnídávka: žitný chléb s pomazánkou z červené řepy, zelenina, mléko (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: cibulová s vejci (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: pečené kuře v marinádě, šťouchané brambory s jarní cibulkou, kompot (seznam alergenů: 1a, 9)
svačina: rohlík s nutelou, ovoce, vitakáva (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
04.04.2025 pátek
přesnídávka: rohlík s masovou pomazánkou, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: kuřecí s drobením (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: lasagne s mletým masem a bešamelem, obloha (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
svačina: chléb s tvarohovou pomazánkou, zelenina, mléko (seznam alergenů: 1a, 3, 7)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.