Jídelníček: ZŠ a MŠ Lánov, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
21.12.2024 19:00:10
datum den jídlo  
06.01.2025 pondělí
přesnídávka: chléb s tuňákovou pomaz., jablko, ovocný čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 4, 6, 7)
polévka: zeleninová s bulgurem (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: vepřová plec na paprice, rýže (seznam alergenů: 1a, 7)
svačina: ovocná přesnídávka, graham, línie (seznam alergenů: 1c, 12)
07.01.2025 úterý
přesnídávka: houska se strouhaným sýrem, okurka, kakao (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
polévka: čočková (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: čevabčiči, brambory, rajčatovo-okurkový salát (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 10)
svačina: chléb s máslem, rajče, malinový čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
08.01.2025 středa
přesnídávka: chléb s masovou pomaz., paprika, medový čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7, 12)
polévka: česneková (seznam alergenů: 3, 9)
oběd 1: pečená krkovice, houskový knedlík, dušené zelí (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
svačina: šlehaný pudink, cereálie, hroznové víno, línie (seznam alergenů: 1c, 7)
09.01.2025 čtvrtek
přesnídávka: veka s vaječnou pomaz., okurka, višňový čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 3, 6, 7)
polévka: zeleninová s cizrnou (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: milánské špagety se sýrem (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 12)
oběd 2: smetanové brambory se sušenými rajčaty, sýr, sterilovaná okurka (seznam alergenů: 7, 12)
svačina: žitný chléb s lučinou, paprika, kapučíno (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
10.01.2025 pátek
přesnídávka: chléb s ochuceným pomaz. máslem, ředkvičky, mléko (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
polévka: brokolicová (seznam alergenů: 7)
oběd 1: obalovaný květák, brambory, domácí tatarka, mrkvový salát (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 12)
oběd 2: špenátové lasagne, mrkvový salát (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 12)
svačina: rohlík s taveným sýrem, rajče, pomerančový čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)

 

Jídelníček: ZŠ a MŠ Lánov, Mateřská školka
     
datum a čas vytvoření stránky:
21.12.2024 19:00:10
datum den jídlo  
06.01.2025 pondělí
přesnídávka: chléb s tuňákovou pomaz., jablko, ovocný čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 4, 6, 7)
polévka: zeleninová s bulgurem (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: vepřová plec na paprice, rýže (seznam alergenů: 1a, 7)
svačina: ovocná přesnídávka, graham, línie (seznam alergenů: 1c, 12)
07.01.2025 úterý
přesnídávka: houska se strouhaným sýrem, okurka, kakao (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
polévka: čočková (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: čevabčiči, brambory, rajčatovo-okurkový salát (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 10)
svačina: chléb s máslem, rajče, malinový čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
08.01.2025 středa
přesnídávka: chléb s masovou pomaz., paprika, medový čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7, 12)
polévka: česneková (seznam alergenů: 3, 9)
oběd 1: pečená krkovice, houskový knedlík, dušené zelí (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
svačina: šlehaný pudink, cereálie, hroznové víno, línie (seznam alergenů: 1c, 7)
09.01.2025 čtvrtek
přesnídávka: veka s vaječnou pomaz., okurka, višňový čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 3, 6, 7)
polévka: zeleninová s cizrnou (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: milánské špagety se sýrem (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 12)
oběd 2: smetanové brambory se sušenými rajčaty, sýr, sterilovaná okurka (seznam alergenů: 7, 12)
svačina: žitný chléb s lučinou, paprika, kapučíno (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
10.01.2025 pátek
přesnídávka: chléb s ochuceným pomaz. máslem, ředkvičky, mléko (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
polévka: brokolicová (seznam alergenů: 7)
oběd 1: obalovaný květák, brambory, domácí tatarka, mrkvový salát (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 12)
oběd 2: špenátové lasagne, mrkvový salát (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 12)
svačina: rohlík s taveným sýrem, rajče, pomerančový čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.