Jídelníček: Školní jídelna v Hořicích, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
21.12.2024 16:17:20
datum den jídlo  
03.01.2025 pátek
oběd 1: Prázdniny
06.01.2025 pondělí
oběd 1: Špagety s luštěninovou směsí a sýrem, banán
07.01.2025 úterý
oběd 1: Kuřecí nudličky na kari, rýže, jablko
08.01.2025 středa
oběd 1: Selská pečeně, dušená mrkev s hráškem, brambory
oběd 2: Vločková kaše s jablky a skořicí, pomeranč
09.01.2025 čtvrtek
oběd 1: Hovězí kýta na smetaně, houskové knedlíky, jablko
10.01.2025 pátek
oběd 1: Pstruh filet na másle, brambory, zeleninový salát
oběd 2: Těstoviny s kuřecím masem, rajčaty a bazalkou, zeleninový salát
13.01.2025 pondělí
oběd 1: Zapečené těstoviny s kuřecím masem a pórkem, salát z červené řepy
14.01.2025 úterý
oběd 1: Fazolový guláš, chléb, ovocná tyčinka
oběd 2: Bramboráčky s kysaným zelím, ovocná tyčinka
15.01.2025 středa
oběd 1: Pečené kuře, rýže, mrkvový salát
oběd 2: Pečené kuře, brambory, mrkvový salát
16.01.2025 čtvrtek
oběd 1: Holandský řízek, brambory, salátová okurka
17.01.2025 pátek
oběd 1: Žemlovka s jablky a tvarohem, mandarinka
oběd 2: Kuskus s tuňákem a sušenými rajčaty, ledový salát, mandarinka
20.01.2025 pondělí
oběd 1: Maďarský guláš, rýže, jablko
oběd 2: Maďarský guláš, těstoviny, jablko
21.01.2025 úterý
oběd 1: Tmavá treska na kmíně, bramborová kaše, okurkový salát
oběd 2: Kuřecí mletý řízek s mozzarellou, bramborová kaše, okurkový salát
22.01.2025 středa
oběd 1: Koprová omáčka, vařené hovězí maso, špaldové knedlíky, jablko
oběd 2: Rýžová kaše s ananasem, jablko
23.01.2025 čtvrtek
oběd 1: Těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninová obloha
24.01.2025 pátek
oběd 1: Zapečená kapusta s uzeným tofu, brambory, tatarská omáčka, banán
oběd 2: Kuřecí v sýrové omáčce, bulgur, banán
27.01.2025 pondělí
oběd 1: Krůtí směs po indicku, rýže, kiwi
oběd 2: Losos s citrónovou omáčkou, brambory, kiwi
28.01.2025 úterý
oběd 1: Čočkové kari s hráškem, zeleninový salát, cereální rohlík
oběd 2: Šumavské těstoviny, zeleninový salát
29.01.2025 středa
oběd 1: Kuřecí řízek, bramborová kaše, okurkový salát
30.01.2025 čtvrtek
oběd 1: Boloňská směs, špagety, perník z acida
31.01.2025 pátek
oběd 1: Masové výpečky, kysané zelí, bramborové špalíčky, jablko

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.